Terug naar hoofdmenu | Categorie: Actueel

1e visles in het nieuwe clubgebouw

10 mei 2023

Dinsdag 9 mei werd voor de 1e keer een visles gehouden voor een basisschool in het nieuw onderkomen van HSV Het Zwartewater Genemuiden. Het grote voordeel ten opzichte van de vorige vislessen is, dat er niet meer gesleept hoeft te worden met materialen en de vrijwilligers niet meer van school naar de waterkant hoeven te gaan met een groep kinderen. 

De eer was aan de Maarten Lutherschool groep 8. De visles is gratis voor de basisscholen, het lesmateriaal wordt beschikbaar gesteld door sportvisserij Nederland.

Tijdens de visles wordt in de ochtend een biologieles gehouden, hierin wordt gekeken wat zich bevindt aan flora en fauna in de onderwaterwereld. Ook wordt geleerd hoe men tuigjes kan maken en een vis moet worden onthaakt. 

In de middag werd allemaal in de praktijk gebracht.

HSV Genemuiden

Hengelsportvereniging Het Zwarte Water